RSS
POWERED BY
LoxBlog.Com
خبرنامه وب سایت: آمار وب سایت:
|
در مورد بالا آوردن صفرا بیشتر بدانید صفرا چیست؟ یرقان زردی نوزادی ناشی از بالا رفتن بیلی روبین مستقیم یا غیرمستقیم است، که نوع غیرمستقیم میتواند به کرن ایکتروس بینجامد و لذا خطرناک است. این حالت بر اثر شروع نشدن فعالیت آنزیم های مؤثر برروی بیلی روبین، در هنگام تولد روی میدهد. پس از تولید و با گذشت چند روز، این آنزیمها معمولاً فعال میشوند و حالت یرقان برطرف میگردد
زردی در کودکان شامل بیرنگ یا زرد شدن پوست بدن و چشمها میشود. بیرنگی و زردی پوست و چشم بر اثر افزایش میزان مادهٔ زردرنگی به نام بیلی روبین در خون است و باعث تجمع این ماده در زیر پوست و زرد شدن آن میشود که بیشتر این زردی تا بالای قفسه سینه ادامه پیدا میکند. شستن بدن نوزاد با عرق کاسنی همراه با آب ولرم نیز در درمان زردی مؤثر است
یکی از بیماریهایی که گاهی بهطور جدی نوزاد و پدر و مادر او را دچار مشکل میکند، زردی است. بهطورکلی، بیش از ۷۰ درصد نوزادان، در روزهای نخستینِ پس از تولد با این بیماری مواجه میشوند که بیانگر شایع بودن آن در نوزادان است و این آمار در نوزادانی که پیش از موعد متولد شدهاند به حدود ۸۰ درصد میرسد
برای درمان زردی در نوزادان از شیرخشت نیز استفاده میکنند. راه دیگر آن خواباندن عریان نوزاد در زیر نور مهتابی است. به منظور این کار دستگاههایی با نام دستگاههای فتو تراپی طراحی شدهاست و نوزاد را برای ۲ یا ۳ روز و یا بیشتر در داخل این دستگاه میخوابانند.
پیامد نوشیدن آب یخ نوشیدن آب یخ باعث کاهش ضربان قلب می شود. ضربان قلب کند می شود تا این که دوباره دمای بدن به تعادل برسد.فقط برای ورزش کشتی مفید است خستگی و ضربان قلب را کمتر میکند آنهم به سرو صورت ورزشکار پاشیدن چه صفایی دارد مقام اول
هیچ چیزی مانند یک لیوان آب یخ در یک روز تابستانی نمی تواند گوارا باشد. اما پس از خواندن این مطلب که درباره خطرات مصرف آب یخ است، دیگر به سراغ آب یخ نخواهید رفت.
آب یخ سیستم گوارش را به هم می ریزد:
نوشیدن آب یخ می تواند به ناراحتی و درد معده و حالت تهوع منجر شود. زیرا دمای پایین باعث جمع شدن رگ های خون می شود. عوارض دیگر مصرف زیاد آب یخ جمع شدن معده است؛ به طوریکه سفت می شود و نمی تواند به طور مؤثر غذا را هضم کند.
انرژی بدن را کاهش می دهد:
اگرچه نوشیدن آب یخ می تواند باعث سرحالی شود اما درواقع باعث تخلیه انرژی در درازمدت می شود. زیرا بدن برای گرم کردن آب و رساندن آن به دمای معتدل نیاز به مصرف کردن انرژی اضافه دارد.
آب یخ باعث ناراحتی گلو می شود:
همان گونه که در یک روز سرد زمستانی، سرما می تواند باعث آبریزش بینی و انسداد سینوس ها شود، آب یخ نیز همان واکنش بدنی را ایجاد می کند. به عبارت دیگر، بدن برای گرم کردن هر نوع هوا یا مایع سرد ، مخاط ایجاد می کند. تفاوت در این است که در مورد آب یخ، به این عکس العمل بدنی نیاز نیست و به این ترتیب فرد دچار گلودرد می شود.سر درد همان گونه که خوردن بستنی باعث یخ زدن مغز می شود ، خوردن آب یخ نیز همین حالت را ایجاد می کند. آب یخ باعث می شود خیلی از عصب های حساس ستون فقرات عکس العمل مناسب نداشته باشد این پیغام سریع به مغز منتقل می شود که این امر به نوبه خود باعث سردرد می شود. به چربی اضافه منجر می شود:این فرضیه که با مصرف بالای آب سرد بدن بیشتر کار می کند و درنتیجه کالری بیشتری می سوزاند صحیح نیست. چون دمای بدن در سرما باعث سفت شدن و یخ زدن چربی می شود، درنتیجه هضم آن مشکل تر می شود.
کند شدن ضربان قلب:
نوشیدن آب یخ باعث کاهش ضربان قلب می شود. ضربان قلب کند می شود تا این که دوباره دمای بدن به تعادل برسد.
آب یخ مانع آب رسانی می شود:
مصرف آب یخ روند آب رسانی در بدن را کند می کند. بدن قبل از مصرف نیاز دارد دمای آب را بالا ببرد. یبوست
آشامیدن آب هم دمای اتاق به دستگاه گوارش کمک می کند، درحالی که مصرف آب یخ باعث یبوست می شود.
علل و درمان استفراغ صفراوی معده خالی یکی از شایع ترین دلایل برای استفراغ صفراوی این است که معده شما خالی می باشد و هیچ چیز دیگری برای بالا آوردن باقی نمانده است. معمولا هیچ چیز نگران کننده ای در این مورد وجود ندارد و این مشکل به خودی خود رفع می شود. راه حل: زنجبیل یک ماده طبیعی است که می تواند به آرام شدن دستگاه گوارش و کاهش حملات استفراغ کمک کند. زنجبیل به آرامش معده کمک می کند، زیرا حاوی خواص ضد التهابی بسیاری است و ثابت شده است که به کاهش تهوع و تعداد دفعات استفراغ کمک می کند. با رنده کردن ۱ تا ۲ اینچ از ریشه زنجبیل در یک فنجان آب جوش می توانید یک چای زنجبیل تهیه کنید. از نوشیدن جرعه های کوچک شروع کنید تا معده آرام یابد و استفراغ متوقف گردد. نکته: . بالا آوردن صفرا در زنان باردار بسیار معمول است به دلیل این که استفراغ های متعدد، معده آن ها را خالی می کند. انسداد روده انسداد روده می تواند از ورود غذا به روده کوچک جلوگیری کند و باعث شود شما استفراغ صفراوی زرد مایل به سبز داشته باشید. انسداد روده می تواند ناشی از یبوست ، فتق، بیماری التهابی روده، بیماری کرون، و یا یک تومور باشد. علاوه بر استفراغ صفراوی، انسداد روده می تواند باعث نفخ ، درد معده، یبوست، یا اسهال شود. راه حل: در صورت داشتن انسداد روده به یک متخصص مراجعه کنید زیرا اگر این بیماری درمان نشود می تواند منجر به قطع جریان خون به روده شده که می تواند عوارضی در پی داشته باشد. اکثر انسدادهای روده نیاز به درمان در بیمارستان دارد. نکته: برای نوزادان و کودکان نوپا استفراغ صفراوی به دلیل انسداد روده شایع است. اگر متوجه شدید که رنگ استفراغ کودک شما سبز یا زرد است، بلافاصله به دنبال کمک های پزشکی باشید. رفلکس صفرا اگر شما رفلاکس صفرا داشته باشید، ممکن است مایع زرد مایل به سبز (صفرا) استفراغ کنید. پزشکان ریفلاکس صفرا را به عنوان یک بیماری ناتوان کننده که با درد شکم، استفراغ صفراوی، و کاهش وزن همراه است می شناسند. ریفلاکس صفرا هنگامی رخ می دهد که صفرا از کیسه صفرا به معده نشت می کند و سپس راه خود را به داخل مری پیدا می کند. نتیجه این موضوع احساس سوزش و درد در قفسه سینه ، تهوع و استفراغ صفراوی می باشد. التهاب کیسه صفرا (کوله سیستیت)، اغلب بعد از اینکه فرد چندین بار دچار سنگ های صفراوی گردید، آشکار می شود. درد این بیماری در ناحیه مشخصی از بدن و شدید می باشد.
چرا سنگهای صفراوی بوجود می آيند؟
در حالت طبيعی صفرا از کبد ترشح شده و از راه مجاری صفراوی به روده ها ريخته می شود. کيسه ی صفرا کار انبار کردن وغليظ کردن صفرا را بر عهده دارد. وقتی شخص غذا می خورد کيسه ی صفرا با انقباض خود مقدار زيادی صفرای غليظ را وارد روده می کند، تا به هضم چربيها کمک کند.گاهی به علت اختلال در ترکيب مواد موجود در صفرا، غلضت کلسترول بالا رفته وغلضت املاح صفراوی در صفرا،کم شده و زمينه ی مساعد برای تشکيل کريستال در صفرا ايجاد می شود.کريستالها بزرگتر شده وبه هم می پيوندد وسنگ صفراوی تشکيل می شود. از دیگر علل می توان به : خالينشدنكاملكيسهصفرا ،بروز تغييراتيدر مخاطصفراوي،افزايشغلظتبيليروبيندر صفرا،عفونتدر مجاريصفراويكهصفر از كبد در آنها بهجريانميافتد و تشکيل سنگ کيسه صفرا وقتي رخ مي دهد که کلسترول ، رنگ دانه هاي صفراوي ، املاح صفراوي، کلسيم و مواد ديگر در کيسه صفرا رسوب مي کنند. علت اصلي تشکيل سنگ کيسه صفرا نامعلوم است. رکود ، عفونت و اختلال متابوليک و يا تغييرات شيميايي به نظر مي رسد نقش داشته باشند. . Serles et al در سال 1970 ثابت کردند بيماراني که کالري بالا از هر نوع غذا بگيرند باعث زياد شدن ترشح کلسترول در صفرا و تشکيل بيشتر سنگ صفراوي مي شوند . همانطور كه چاقي باعث ايجاد سنگ صفراوي ميشود كاهش وزن سريع و استفاده از روشهاي لاغري سخت و سريع نيز احتمال ايجاد سنگ صفرا را افزايش ميدهد
نسبت كلسترول صفرا به املاح بين يك تا بيست و يك بر سي مي باشد وقتي اين نسبت به يك بر سيزده نزديك مي شود صفرا نمي تواند كلسترول را دفع كند ودر نتيجه كلسترول رسوب كرده و سنگ ايجاد مي شود .
دو عامل كلسترول و اسيد صفراوي در ايجاد سنگهاي صفراوي مؤثرند. بدين ترتيب كه هرچه ميزان كلسترول صفرا بالاتر و يا غلظت اسيد صفراوي كمتر باشد خطر سنگسازي بيشتر در افرادي كه زايمانهاي مكرر دارند خطر ايجاد سنگ صفرا بيشتر است.عمل جراحي معده انجام داده و عصب واگ را قطع كرده باشند، همچنين افرادي كه قسمتي از روده آنها طي جراحي برداشته شده و نيز در مبتلايان برخي بيماريهاي التهابي روده بيش از سايرين در معرض ابتلا به سنگ كيسه صفرا هستند.
همانطور كه چاقي باعث ايجاد سنگ صفراوي ميشود كاهش وزن سريع و استفاده از روشهاي لاغري سخت و سريع نيز احتمال ايجاد سنگ صفرا را افزايش ميدهد.
نسبت كلسترول صفرا به املاح بين يك تا بيست و يك بر سي مي باشد وقتي اين نسبت به يك بر سيزده نزديك مي شود صفرا نمي تواند كلسترول را دفع كند ودر نتيجه كلسترول رسوب كرده و سنگ ايجاد مي شود .
عوامل افزايشدهنده خطر چیست؟ علائم سنگهای صفرا چيست ؟
عده ای از افراد مبتلا به سنگ کيسه ی صفرا هيچگونه علامتی ندارند و از بيماری خودبی اطلاعند. اگر سنگ کيسه ی صفرا علامت ايجاد کند، به صورت احساس پری و سنگيني ناحيه ی بالای شکم، يک تا سه ساعت بعد از خوردن غذای چرب است، که مدت دو تا سه ساعت طول می کشد .اين درد گاهی همراه با حالت تهوع همراه است ، و بيمار ممکن است آنرا سوء هاضمه تعبير کند. گاهی درد در ناحيه ی بالای شکم ودر طرف راست شکم ايجاد شده و شديد می شود و با حالت تهوع واستفراغ همراه می شود، و ادرار پررنگ می شود،اين حالت به علت التهاب حاد کبد بوجود می آيد وبه کوله سيستيت حاد موسوم است و نياز به درمان جراحی دارد.از دیگرعلائم سنگ صفرا می توان به : تهوعو استفراغ ، نفخيا آروغ، عدمتحملغذاهايچرب(سوءهاضمه، نفخو آروغ)و زردي اشاره کرد. آیا راه معالجه ای برای سنگ کيسه ی صفرا هست؟
اگر سنگ کيسه ی صفرا بدون علامت است وبطور اتفاقی کشف شده است نياز به معالجه ی خاصي ندارد . چنانچه بيمار دچار درد ناشی از سنگ کيسه ی صفرا بعد از غذای چرب می شود، بايد درمان انجام گيرد . بهترين درمان خارج کردن کيسه ی صفرا وسنگهای درون آن، بوسيله ی عمل جراحی است. امروزه توصيه می شود، در مراکز مجهز، عمل جراحی با استفاده از لاپاراسکوپ انجام گيرد. (لاپاراسکوپ وسيله ای است لوله مانند، که آنرا از سوراخ کوچکي که روی شکم ايجاد می کنند، وارد شکم بيمار کرده، و امکان ديدن و خارج کردن کيسه ی صفرا را فراهم می سازد (که در اطلاعات عمومی در بخش آخر به تفضل شرح داده شده است )).گاهی جراح قادر به خارج کردن کيسه ی صفرا با لاپاراسکوپ نيست، و مجبور به بازکردن شکم به روش معمولی، و عمل جراحی کيسه ی صفرا می شود. آياامکان درمان سنگهای کيسه ی صفرا بدون عمل جراحی هست؟
آری اين کار امکان پذير است (صرف نظر از دارویی که من در تحقیق خود ارائه می دهم)،ولی فقط در موارد مخصوص از اين روش استفاده می شود،و این روش داروهاي ضد سنگ صفرا می باشد (در زیر شرح داده شده) و هرگز روش روتين برای همه بيماران بشمار نمی رود، زيرا 1-پس از شش ماه تا دو سال فقط پنجاه درصد سنگها حل می شود
2- سنگها با قطر يک سانت يا بزرگتر حل نمی شوند
3- پس از قطع درمان در پنجاه در صد بيماران مجدداً سنگ کيسه ی صفرا پيدا می کنند.
4- درمان همراه با عوارض
5-داروهای تجويز شده گران است ،و بايستی تا آخر عمر، هر روز مصرف شوند.
6- اگر کيسه صفرا بعلت التهاب مزمن قدرت انقباض خود را از دست داده باشد ، درمان داروئي فايده ای ندارد. 7-این دارو ها را به ندرت می توان یافت چون در کشور ما تولید نمی شود و به سختی وارد می شود .
8- اگرچه اين داروها مقدار كلسترول كيسه صفرا را كاهش ميدهند اما مقدار كلسترول خون را بالا ميبرند زيرا دفع كلسترول در صفرا كم ميشود. گاهی سنگ های کيسه ی صفرا را با دستگاه سنگ شکن خرد کرده، وداروهای حل کننده سنگ به بيمار می دهند. اين روش ها در بيماران پير که مشکلات قلبی دارند و قادر به تحمل عمل جراحی نيستند، بکار می رود. اگرسنگ کيسه ی صفرا را درمان نکنيم چه عوارضی ممکن است پيش آيد؟ 1- و گاهی دهانه ی خروجی آنرا می بنددوسبب ايجاد التهاب حاد آن (کوله سيستيت حاد ) می شود التهاب حاد کيسه ی صفرا می شود که يک مسئله ی اورژانسی است وکارطبيعی کیسه صفرا را مختل می کند . 2- سياه شدن کيسه ی صفرا و سوراخ شدن آن، که عارضه ی خطرناکی است. 3- ايجاد فيستول، و وارد شدن سنگ در داخل روده و مسدود کردن روده ی باريک. 4- سنگ کيسه ی صفرا گاهی متعدد است، و قطر آن گاهی تا چند سانتيمتر می رسد. ،. گاهی سنگ، از کيسه ی صفرا خارج شده و به مجرای اصلی صفراوی (که از کبدشروع شده و به روده ختم می شود)وارد شده و راه اصلی جريان صفرا را می بندد . از اين حالت بيمار ممکن است دچار يرقان و اتساع مجاری صفراوی شود.
داروهاي ضد سنگ صفراچگونه عمل ميكنند
كنودئوكسي كوليك اسيد مادهايي اس كه بطور طبيعي در صفرا يافت ميشود. اين ماده بر فرآيندهاي شيميايي در كبد اثر ميگذارد و يا كنترل مقدار كلسترولي كه وارد صفرا ميشود در تنظيم ميزان كلسترول خون نقش دارد. به محض آنكه ميزان كلسترول كاهش پيدا كند اسيدهاي صفراوي را حل و تجزيه سنگها را در كيسه صفرا شروع ميكنند. براي ايجاد بهترين اثر دارويي كنودئوكسي كوليك اسيد بايد اين داروها را با يك رژيم غذايي كم كلسترول و پر الياف مصرف كرد. اشخاصي كه آترواسكلروز ( رسوبات چربي در ديوار رگها ) دارند بايد در مصرف داروها احتياط کرد . تحقيقات انجام شده در مورد تعيين تركيب سنگهاي كيسهء صفرا و ارتباط آن با فاكتورهاي خوني (كلسترول، تري گليسريد، كلسيم،, BS, LDH، چاقي و بيماريهاي همراه)
نتايج اين تحقيق عبارتند از:
1-از 100 بيمار مورد مطالعه 70نفر زن و 30 نفر مرد بودند، با افزايش سن شيوع سنگ در زن ها افزايش مييابد بيشترين ميزان شيوع سنگ در زنها در گروه سني 50-64 و در مردها در گروه سني بالاي 65 سال ميباشد.
2- از 100 بيمار مورد مطالعه 64درصد ساكن شهر و 36 درصد ساكن روستا بودند
3 - ميانگين سن جامعهء مورد مطالعه 54/09 سال است.
4- شيوع سنگ در خانمها یی كه بيش از 4 زايمان داشتهاند بيشتر است.
5- شايعترين نوع سنگ در جامعهء مورد مطالعه از نوع مخلوط با شيوع 57 درصد ميباشد
6- تفاوتي از نظر نوع سنگ در ساكنين شهر و روستا وجود ندارد.
7- شايعترين بيماری همراه با سنگ صفرا اولسرپپتيك (زخم اثنی عشر)ميباشد.
8- از 100 بيمار مورد مطالعه فقط 21 نفر سابقهء سنگ در فاميل درجهء اول خود داشتهاند.
9-از 100 بيمار مورد مطالعه 17درصد سابقهء هيپرليپيدي، 8 درصد سابقهء زردي داشتهاند.
10- شايعترين علامت در بيماران مبتلا به سنگ صفرا دل درد ميباشد كه در 84 درصد كيسهء صفرا زردي بوده است كه فقط در 20 درصد جامعهء مورد بررسي وجود داشته است .
11- ميانگين قند خون جامعهء مورد مطالعه 120/96 ميليگرم درصد با انحراف معيار 49/6 ميباشد كه در مردان 131/1 و در زنان 116/61 ميباشد كه اين تفاوت از نظر آماري معنيدار نميباشد.
12- ميانگين تري گليسريد سرم در مردان جامعهء مورد مطالعه 129/03 و انحراف معيار 85/5 و در زنان 157/23 با انحراف معيار 117/51 ميباشد كه اين تفاوت در دو جنس از نظر آماري معنيدار نيست.
13 P value . 0.09-در اكثريت سنگهاي كيسهء صفرا ميزان تري گليسريد سرم درهنگام درد نرمال بوده است.
14- ميانگين كلسترول سرم در مردان با افزايش سن افزايش مييابد بطوريكه بيشترين ميانگين در گروه سني 65 سال و بالاتر با ميانگين 117/95 مشاهده ميگردد. در زنان ميانگين كلسترول سرم با افزايش سن افزايش يافته ولي در گروه سني 65 سال و بالاتر كاهش چشمگيري در ميانگين كلسترول سرم ديده ميشود.
15- با افزايش ميزان كلسترول سرم کلسترول سنگ صفرا نیز افزایش می یاید و ميانگين درصد كلسترول سرم رابطهء مستقيم با كلسترول سنگ صفرا دارد.
16- ميزان كلسيم خون در زنان بيشتر از مردان ميباشد .
17- ميانگين درصد كلسيم سنگ صفرا در مردان بيشتر از زنان ميباشد.
18- سنگ كلسيمي در بيماراني ديده ميشود كه كلسيم سرمي پائين دارند. بنابراين ميزان كلسيم سرم با درصد كلسيم موجود در سنگ رابطهء عكس دارد.
19- ميانگين LDH سرم در مردان بيشتر از زنان ميباشد.
20- نيمي از افراد با سنگهاي پيگمانته LDH سرمي بالاي 200 u داشتهاند.
21- با افزايش LDH ميانگين درصد پيگمان موجود در سنگ افزايش مييابد و LDH رابطه ی مستقیم با پيگمان سنگ دارد .
22- تفاوتي از نظر BMI بين دو جنس در جامعهء مورد مطالعه وجود نداشت .
23- در كسانيكه BMI بيش از 25 داشتند، سنگهاي كلسترولي و Mixed در آنها شايعتر بوده است
24- ارتباطي بين بيماريهاي همراه و نوع سنگ وجود نداشت .
آنچه از اين تحقيق می توان دریافت اين است كه جنس زن، سن بالاي 40 سال، زندگي در مناطق شهري، چاقي، مصرف OCP، حاملگي، عمل جراحي روي GIديابت،اولسرپپتيك و هيپرلپيدي به عنوان فاكتورهاي مؤثر در ايجاد سنگ كيسهء صفرا محسوب ميشوند. همچنين درصد كلسترول سنگ با ميزان كلسترول سرم رابطهء مستقيم و درصد كلسيم سنگ با ميزان كلسيم خون رابطهء عكس دارد. و LDHرابطه ی مستقیم با پیگمان سنگ دارد. واما در ادامه چه موادي بر صفرا و سنگ صفرا و درمان سنگ صفرا موثرند: آرتيشو ( کنگر فرنگی ) Artichoke (نام علمی Cynarascolymus ، خانواده Astraceae) تركيبات شيميايي: برگهای خوردنی آرتیشو درای اینولین ، اینولاز و ماده ای تلخ بنام سینارین Cynarine می باشد . سینارین خاص زیاد کننده ترشحات صفرا و علت صفرا بری آرتیشو داشتن این ماده است . در صد گرم آرتیشو پخته مواد زیر موجود است :
خواص داروئي: 1) کبد را تمیز و اعمال کبد را تنظیم می کند . 2)ترشح صفرا را افزایش می دهد . 3) باعث دفع سنگهای کیسه صفرا می شود . * * البته تمامی گياهان ذکر شده خواص ديگري نيز دارند كه در اينجا از گفتن آنها صرف نظر مي كنيم * * اسفناج دارای ویتامین های A وB1وB2وCوDو P ، کلسیم ، فسفر، پروتیین ، چربی ، قند ، آهن ، ید و بسیاری از املاح دیگر است . اسفناج به علت داشتن اکسالات برای مبتلایان به بیماری سنگ کیسه صفرا و ورم ضرر دارد .
سویا:
تركيبات شيميايي: سويا از نظر ويتامين هاي گروه Bبسيار غني است و داراي مقدري ويتامين هايC,D,E,K و كمي كاروتن مي باشد .
سويا همچنين دريا كلروفيل و آنتي بيوتيكي بنام كاناوالين نيز هست. دانشمندان موفق شده اند كه از لوبياي سويا يك نوع آنتي بيوتيك ارزان قيمت تهيه كنند كه موروميكس ناميده مي شود و باكتريهاي مضر روده را از بين مي برد . جدول بعد مواد موجود در صد گرم دانه خشك و رسيده ،جوانه سويا ، شير سويا و سبوس سويا را نشان مي دهد :
خواص داروئي: سويا سنگ كيسه صفرا را شكسته و خارج مي سازد و اگر از فرآورده هاي سويا استفاده كنيد در بدن شما سنگ كيسه صفرا توليد نخواهد شد اگرسنگ كيسه صفرا دريد رژيم خود رابه سويا تغيير دهيد کار صفرا : کار کيسه صفرا در انسان انباشتن و تغليظ صفرا است تا به هضم چربي کمک نمايد. وقتي که چربي وارد اثني عشر مي شود باعث تحريک و ترشح هورمون Cholecystokininتوسط مخاط روده مي شود. هورمون مذکور از راه خون وارد کيسه صفرا شده و باعث انقباض آن مي شود که در نتيجه صفراي غليظ شده وارد مجراي کلدوک و بعد به روده کوچک وارد مي شود که وجود آن براي امولسيفيکساسيون ( ذره – ذره شدن) ( Emulsification) چربي هاي مورد نياز است. قطع شدن جريان صفرا که بيماريهاي کيسه صفرا به وجود مي آيد مي تواند باعث اختلال هضم چربي ها شود . در حدود 5 تا 10 درصد از افراد بالغ دچار بيماريهاي کيسه صفرا مي شوند التهاب و عفونت کيسه صفرا را کولسيستيت ( Cholecystitis ) و به وجود آمدن سنگ کيسه صفرا کوله ليتياز ( Cholelithiasis) مي نامند . نشانه ها وعلائم باليني ( Symptoms) در بيماريهاي کيسه صفرا : درصد بالايي از ناراحتي هاي کيسه صفرا بدون علامت و ( Silent) خاموش هستند. در زماني که عفونت و يا مسدود شدن کيسه صفرا توسط سنگ در مجراي ( Cystic) ( درد هاي کوليکي شديد در صورت انقباض کيسه صفرا پيش مي آيد- هضم و جذب غذاهاي چرب باعث ناراحت شدنDiscomfort ) بيمار و اختلال در هضم و جذب Imgaired Digestion چربي ها به علت مختل شدن ترشح صفراوي به وجود مي آيد. در بعضي از بيماران به دلائل نامعلوم تحملشان نسبت به بعضي از سبزيجات ( Legumes ) – خربزه و ميوه هايي مانند توت ( Berries ) کم مي شود. در کليه سيستيت هاي حاد -شکم درد – نفخ شکم، حالت تهوع، استفراغ و تب نيز مي تواند از علائم باشد. براي رژيم غذايي بيماران کيسه صفرا اصل اين است که ناراحتي بيمار را با دادن غذاهاي کم چرب به حداقل برسانيم. از لحاظ کالري اکثر بيماران کيسه صفراوي وزن بالاتر از طبيعي داشته و رژيم کم کالري توصيه مي شود. با بیشترکردن غذاهاي کم چرب و کربو هیدرات ها(Carbohydrates) مي توان بيماران را تا اندازه اي از بیماری های کیسه ی صفرا راحت نگه داشت . صفرا از املاح صفراوي ، پيگمانتهاي صفراوي و مواد ديگري تشكيل شده كه در يك محلول الكتروليتي قليايي( شبيه شيره ي لوز المعده) حل شده اند حدود 500 ميلي ليتر صفرا در هر روز ترشح مي شود . گلوكورونيدهاي پيگمانتهاي صفراوي يعني بيلي وردين و بيلي روبين مسئول رنگ زرد طلائي صفرا هستند . املاح صفراوي نمكهاي سديم و پتاسيم اسيد هاي صفراوي هستند كه با گليسين يا تورين كه يك مشتق سيستين است مزدوج شده اند . دو اسيد صفراوي اصلي كه در كبد تشكيل مي شوند اسيد كوليك و اسيد كنودزوكسي كوليك هستند . در كولون باكتري ها اسيد كوليك را به اسيد دزوكسي كوليك و اسيد كونوداُكسي كوليك را به اسيد ليتوكوليك تبديل مي كنند چون اين اسيد ها بر اثر عمل باكتري ها تشكيل مي شوند لذا اسيد داُكسي كوليك و اسيد ليتوكوليك اسيد هاي صفراوي ثانويه ناميده مي شوند . مزدوج شدن اين اسيد ها در كبد انجام مي شود و مواد مزدوج شده مثلا اسيد گليكوليك و اسيد تورو كوليك در صفراي قليايي (8/5 تا (PH=7/5 ، كبدي املاح سديمي و پتاسيمي تشكيل مي دهند . املاح صفراوي تعدادي اعمال مهم دارند . املاح صفراوي با ليپيد ها تركيب شده و ميسلها را تشكيل مي دهند كه مجموعه هاي محلول در چربي بوده و چربي از آن ها با سهولت بيشتري جذب مي شود اين عمل موسوم به اثر هيدروتروپيك املاح صفراوي است. املاح صفراوي كشش سطحي را كاهش داده و بطور تؤام با فسفرليپيد ها و مونوگليسريد مسئول درآوردن چربي ها به صورت محلول هستند و به اين ترتيب چربيها براي هضم و جذب در روده ي باريك آماده مي كنند . نود تا نود پنج درصد املاح صفراوي از روده ي باريك جذب مي شود . مقداري توسط انتشار غير يوني جذب مي شود اما قسمت عظيم آن ها به وسيله ي يك روند انتقال فعال بسيار كار آمد از بخش انتهايي ايلئون جذب مي شود . پنج در صد باقي مانده وارد كولون شده وبه املاح اسيد داُكسي كوليك واسيد ليتوكوليك تبديل مي گردند . املاح صفراوي جذب شده مجدداً از طريق وريد باب به كبد انتقال يافته وبطور مجدد در صفرا ترشح مي شوند (گردش روده اي – كبدي ) سرعت طبيعي سنتز املاح صفراوي 2/0 تا 4/0 گرم در روز است . مقدار كل املاح صفراوي بدن كه تقريباً 5/3 گرم است بطور مرتب از طريق گردش روده اي – كبدي مورد استفاده قرار مي گيرد و محاسبه شده كه تمامي اين مقدار دوبار در هر وعده ي غذا و 6-8 بار در روزمورد استفاده قرار مي گيرد .هنگامي كه صفرا در روده وجود نداشته باشد تا 50% چربي خورده شده در مدفوع ظاهرمي گردد . صفراي موجود در كيسه صفرا غليظ تر از صفراي كبدي است . صفرا مايعي است صاف سيال ، زرد طلايي ( قبلاً دراين مورد سخن گفته ايم ) يا سبز رنگ ، تلخ مزه و داراي pHقليايي است . مواد گوشتي و چربي غذاها ، هورمون سكرتين و تحريك اعصاب پنوموگاستريك و هورمون هپاتوكرينين موجب ترشح صفرا از كبد مي شود . اطلاعات در مورد اسيدها و املاح صفراوي 1- اسيد كوليك كه مقدارش در صفرا بيشتر است .
اسيد آمينه گليسين و ياتورين تركيب شده و به صورت اسيد هاي صفراوي تركيبي و به شكل نمك هاي قليايي گليكوكولات و توروكولات در مي آيند ، اين نمكها را املاح صفراوي مي نامند .كلسترول در آب محلول نيست ولي وجود املاح صفراوي آنرا به صورت محلول در مي آورند . نسبت مقدار كلسترول به املاح صفراوي در صفراي طبيعي يك بيستم تا يك سي ام است و اگر اين نسبت به يك سيزدهم برسد كلسترول رسوب مي كند و سنگ صفرا را بوجود مي آورد . املاح صفراوي كشش سطحي محلول هاي آبي را كاهش داده و در نتيجه تركيباتي مثل كلسترول ، اسيد هاي چرب ، صابونها ،لسيتين و ويتامينهاي محلول در چربي (A,K,E,D ) را بصورت محلول در آب در مي آورد . بعلاوه املاح صفراوي چربيهارا به صورت امويلين (ذره ذره) در مي آورد كه در نتيجه سطح تماس ذرات معلق چربي با آنزيم هاي ليپاز بيشتر شده ، و آسانتر و سريعتر هيدروليز مي شود. خنثي سازي : صفرا با واكنش قليايي خود هنگام ورود به دوازدهه اثر اسيدي شيره ي معده را به حد لازم خنثي كرده و PHمحيط روده را قليايي مي كند تا فعاليت آنزيم هاي مترشحه از دوازدهه و روده ي كوچك PHبهينه ي آنها قليايي است مسير گردد . دفع : متابوليت داروها سموم املاح Cu و ZnوHg و رنگدانه هاي صفراوي توسط صفرا دفع مي شوند . رنگدانه هاي صفراوي مانند بيلي روبين و بيلي وردين كه از كاتابوليسم هم (هموگلوبين ) بوجود مي آيند . شيره ي روده اياز غدد برونر دوازدهه و غدد ليبركوهن موجود در مخاط روده ي كوچك در شبانه روز به مقدار يك ليتر ترشح مي شود . مايعي است صاف ، لزج با واكنش قليايي (5/7 ، 5/8 =PH) كه حدود 4% مواد جامد و 96% آب دارد . مواد معدني آن 6/0 گرم و شامل كاتيون هاي و آنيون هاي ميباشد.
مواد آلي آن شامل آنزيم ها و موسين است . طبق نظريه ي ناست (Nasset) هورمون آنتروكرينين كه با تماس مكانيكي مواد غذايي در مخاط روده به وجود مي آيد محرك ترشح شيره ي روده اي است . اطلاعاتي درباره ي تاريخ كولهسيستكتوميلاپراسكوپي( عمل كردن صفرا ) سنگكيسهصفرابيماريشايعياستكهبهترينراهدرمانآنبرداشتنكيسهصفرابهطريقجراحياست.عمل برداشتنكيسهصفراازسالمرسوم,بودهاستوليعملجراحيلاپراسكوپيكآندرسالدرفرانسهشروعشدو بسرعتبهسايركشورهاياروپاييوايالاتمتحدهآمريكاوكشورهايديگرگسترشيافت،علتاينگسترشبخاطر كاهشدردبعدازعمل،زيباييشكموبازگشتسريعتربهفعاليتوزندگيعاديوكوتاهبودنزمانبستريدربيمارستان وكاهشهزينههايسنگينبيمارستانيبودهاست. مابودهاست.ازآن به بعدتجربه مادرموردكولهسيستكتوميبهترشدهو12موردكولهسيستيتحادودوموردآمپيمكيسهصفراو4موردكولهسيستيت مزمن(كيسهصفرايچروكيده)جزءبيمارانبعديمابودند.مدتزمانبستريبيمارانروزبوده،است.دريكموردبعد از عملبيمارانجامعملخود راباورنداشتهوكراراًدرمراجعاتبعديشكايتازادامهبيماريخودبخاطربرشمحدود خود داشت. در 8 مورد ما مجبور بهتبديل لاپراسكوپي به عمل بازشديمكهموردپرفوراسيوناحشاء،يكموردخونريزيو 4 مورد چسبندگيشديد و عدمرويتآناتوميواضحبودهاست.نكتهبااهميتاينكهسهمورد چسبندگيدر مردها بودهو بروز 4 عارضهدر 15 مورداولاعمالجراحيبودهاست. باتوجهبهنكاتفوقكولهسيستكتوميلاپراسكوپيدرصورتيكههمراهبايكگروهكارآزمودهانجامشودروشارجحي ميباشد.برشجراحيمحدودبازگشتسريعبهفعاليتروزمرهمزاياياينعملاست.
نظرات شما عزیزان: الله 18 سلطان 18 جانشین 18 مکتب18 جانشین 18 بدین 18 الله 18+64 دین = 82 امام 82 مهدی 82 جانشین حضر ت محمد ابن عبدالله 110 علی 110 جانشین اصلی آخرین پیامبر الهی 110 خلیفه اول امام واقعی امشب شب قدرمی باشد23مهدی23رهبر23 طبیب23 الگوی 23جهان اسلام 23جانشینه 23 اصلی23ناب الله23 آئین23ملائک سنگ کیسه صفرا اگه می خوای نمیری نخور نمکو روغنو شیرینی قی کردن بهترین دوای جسم میباشد قی کردن از تجمع سنگ در کیسه صفراء جلو گیری می کند وقتی کیسه صفرا پر ش به ابجد53 صلوات برمحمد53 احمد 53 علی26+27 فاطمه = 53 آل طاها آل یاسین53امام جانشین پیامبر53 شهید 319 اسلام واقعی 319 شهید 319 دین ناب محمد علی 319راه الهی الله 319 شهید 319 فلسفه دین 3319 سردار سلیمانی آیا وقت آن نرسیده تا جنایتکاران را سر جایشان بنشانیم نام تو اسم اعظم پروردگار است منتخب رسول ابن عم نبی عم یتساءلون عن نباء العظیم الذی هم فیه مختلفون ثم دین الله اصل اسلام 59 مهدی 59 دین واقعی اسلام 59 دین الله شیعه59 شیعه اصل اسلامه59دین واقعی اسلام59 چرا هفت حرف در سوره ی حــمــد نیست؟ «ث ، ج ، خ ،ز ، ش ، ظ ،ف» ظالم عالم مقصر عالم کیست بدبخت عالم کیست مذهب عالم کیست 740اندیشه شیطان740مقصرعمر740 مذهب الله محمد53فاطمه علی53سعادتمند ترین 53اهل بیت پیامبر53احمددین نمونه الله 53 53دین کامل الله 53 چرا هفت حرف در سوره ی حــمــد نیست؟«ث ،ج ،خ ،ز،ش،ظ،ف» قدرت علمی امام مهدی میتواند عرش رابه لرزه درآو رهبر آسمانی الله 59مهدی 59آخرین امام دین اسلام59 دین الله 34+25 اصل اسلام=59 مهدی59دین واقعی اسلام59 دین۶۴ الله محمدعلی۶۴جانشین محمدعلی۶۴دین۶۴الله محمدعلی۶۴تنها برگزیده دین۶۴نماینده غدیری۶۴ اصحاب یمین بیماری های سگ مهمترین بیماری سگ میرینه تو خونه بوگندشم میمونه فرمانده دلاور دین اسلامی 110 علی 110 دین الهی 110ریاضی در قرآن فضائل امام علی از نظر دشمنان امام علی کشته شدگان بت پرست که به دست با کفایت مولاء علی در جنگها بدر احد خندق تبوک و فتح مکه کشته شد زهرای اطهر زان سبب گفته در قرآن تمام آیه ها حق با علیست |
تير 1400 4
خرداد 1400 3 ارديبهشت 1400 2 فروردين 1400 1 اسفند 1399 12 بهمن 1399 11 دی 1399 10 آذر 1399 9 آبان 1399 8 مهر 1399 7 شهريور 1399 6 مرداد 1399 5 تير 1399 4 خرداد 1399 3 فروردين 1399 1 خرداد 1396 3 ارديبهشت 1396 2 فروردين 1396 1 اسفند 1395 12 بهمن 1395 11 آبان 1395 8 مهر 1395 7 شهريور 1395 6 مرداد 1395 5 تير 1395 4 خرداد 1395 3 ارديبهشت 1395 2 فروردين 1395 1 اسفند 1394 12 بهمن 1394 11 دی 1394 10 آذر 1394 9 آبان 1394 8 مهر 1394 7 شهريور 1394 6 مرداد 1394 5 تير 1394 4 خرداد 1394 3 ارديبهشت 1394 2 اسفند 1393 12 بهمن 1393 11 دی 1393 10 آذر 1393 9 آبان 1393 8 مهر 1393 7 شهريور 1393 6 مرداد 1393 5 تير 1393 4 خرداد 1393 3 ارديبهشت 1393 2 فروردين 1393 1 اسفند 1392 12 بهمن 1392 11 |